BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

May 16, 2011

~HARI PERTAMA DI SEKOLAH~

assalammualaikum semua!!!!
ya allah...hampir sebulan tak up-date blog ku yang tercinta nie......minta maaf sangat2....memang tak tau pe nak ditulis..tapi hari nie aku ad entry yang menarik nak taip...aku merajinkan tanganku untuk menaip entry khas sempena hari guru nie....

before tuuu..aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada diriku sendiri..hehe...
kepada guru2 ku yang tercinta....semoga ilmumu kekal hingga akhir hayatku!!!!sayang cikgu!!!

hari nie hari pertama aku masuk ke sekolah....haha...pertama kalinya orang panggil aku USTAZAH..ustazah kecik..hehehe....kecik nya diriku...siap ko..aku kene ajar darjah 5..hahaha...ya allah...malu yer aku nak berhadapan dengan pelajar2...

ya allah..tabahkan hatiku nak menempuh segala2nya....aku ingin menyampaikan ilmu pada anak didikku....permudahkanlah segala urusanku ya tuhanku yang maha pengasih lagi maha penyayang....
AMIIIINNNNNNNNNNN.......

April 21, 2011

AKU MINTA MAAF....

assalammualaikum!!!!!

korg...aku gumbira sangat bb dpt kenal ngn korg..hahaha....aku nak mnta maaf if ad terksr bhse...terkcil hati....tergurau lebih...hehe..

buat:

razif yunus...sori klu aq ad terejek ko pape pn...ko kwn aq yang paling sporting...aq mnx maaf ae deQ....

muhammad faqih....thnx bb kwn ngn aku..bnyk mslh aku ko tw..smpn sme2 ae kawan!!!!!hehe

mohamad syamir....sori klu ad terkasr pape ngn ko yerk....thnx segla pljarn ko kt aku..hehehe...ko seorng ngn pmlu..

ahmad faiz.....ko abah!!!!hahah...best kwn ngn faiz....pasnie blh blnje aq x..hahahah..ko kn da jd kye..hehehehehe...

nin suhana & atiqah sanusi...thnx tw sayang bb sdi jd teman aku kt kelas selama 2thn..hehehe..korg jerk sdi dgr maslh aku..heheh....thnx ae syg..klu ad terhtg pape..gtw yerk...aq ad rzki...aq byr blk htg ko..hahaha

maher & laili & yatie...thnx tw bb jd kawn aq sblm nin n tiqah...korg baik sgt..aku syg korg...sori tw ap yg terjdi yg lps....

farah & yan.....thnx bb sdi rapat ngn akk...akk syg korg!!!!farah..maaf if ad yg terlbh...akk sje grau2 farah...'sal tuuuu..'heheh..hanya kami sje yg tw..hahah

fiza & ira & dayah....walaupn aq xrpt ngn korg..tp aq srnok jd kwn kls korg...korg terbaik....bljr elok2 ae..pja..doakn aku dpt g labuan ae..hehehe...

zimah....sori klu aq ad terksar bhse ngn ko...aku mmg cm nie wey..ssh nk trma tgran org...cm ne ko tgk aq..cm nie la aq sbnr yer...tp cume kdg2 aq hipokrit jerk..hehehe..2 la kn nme pn duk kuis..heheheh..pape pn..thnx tw...aq sdg cbe ubh driku yg lemah nie..hehehe

zakirah & syifa`a....jge kshtan ae deQ...kuatkan smgt korg..korg bolh punye....heheh..thnx bb sdi kwn ngn akk yg cumill nie..hehehehe

kak hajar & kak linda & kak tie....kakaQ..pasnie kte da xleh nk pnggil akk cm 2 lagi...msti kte rindu punye..mnx maaf la if ad terejek bhse ngri korg..hehe..bTw..bst ngajuk bhse klntan..hehehehehe...

kda...adeQ the best....thnx bb kwn ngn akk tw...cyg ko deQ..hehehe

najwa....kuatkn smgt ae deQ...xmu sdih2...ingt..kte masih ad lg hlgn yang perlu kte tmpuh....pape hal problm...cte jerk kt akk...akk sdi mndgr yer..cewwwhhhhh..akk pn pndgr stia kamu!!hahahaha

kidah....thnx ae kidah bb kwn ngn akk...cyg ko...si tinggi lampai!!!!

mimi....thnx ae bb mimi sllu ajar akk yang bengap nie..hehehe...mimi terbaik....hehehe

kak huda...walaupn akk senyap jerk...tp unie tw akk cmne...sori yerk klu unie ad terkasr..hehe...

2 jerk ucpn terakhir sblm kte berpisah...korg jge dri elok2 tw..jgn lpe cntc2 aku tw...aku syang korang sangat2..doakan kjayaan aq dnia akhrat....n jgn lpe doakan aku nak g LABUAN!!!!hehehe..nak cri org sne!!cewwwaaaahhhh..hahahaha....ok lah..pape hal..take cre yerk sayangku cinta hati..1 hati..p.i 1....waaaaaa...aku msti rindu korg punye laaaaaa...waaaaa lllaaaaahhh!!!!!!!

muahhh..salam sayang dari:

-unieshayang90-

April 11, 2011

8.4.2011

terima kasih kerana sudi dalam diri saya..saya sayang awak sangat2....tarikh nie amat bermakna buat saya..lagi seminggu aniversarry kite..tapi awak da tinggalkan saya..maaf kan saya if saya ad salah ngn awak...saya banyak wat awak terkecil hati..tersinggung perasaan...saya sedar diri saya sekarang nie...saya redha menerima perpisahan kita..semoga awak jumpa dengan insan yang awak percayai...insan yang awak sayangi..jangan lupakan saya...tpi ingat yer..saya xpernah putuskan hubungan kita..saya sedia menunggu awak hingga akhir hayat saya...hati saya tertutup wat insan bernama lelaki...
saya SAYANG awak LUQMAN...
2 TAHUN 11 BULAN 8 HARI CINTA KITA BERSEMI....
sekian terima kasih....

April 2, 2011

SHAWL....

salam semua.....
ha...aq nk story mory sal bisness aq yang baru nk menapak..haha...
aku jual shawll..
pada yang berminat nak beli..boleh la contac sy di nombor 017-7374675...
ehhe.promote2...bTw..aku tolong kakak aq jual shawl sbnr yer..biase la zaman rmje skng....berfesyen la katekan..tp..aku nie plak xti paki shawl..hahaha..ptut yer orang yang jaul la kne rti pakai..hahaha...

Nie antara shawl yang ad kat tangan aku sekarang.

yang atas nie harga nya RM28..nama nye ialah roses shawl..

yang nie plak..harganya RM 17..namanya ialah Banazir shawal..


yang nie plak..harga RM17...nama Silk pashmina (Rainbow)

yang nie pulak...harga RM17..nama ialah Beaded sheer shawl..

yang nie pulak...haraga RM17. nama Cotton shawl...

if nak inner syria pun ad juga...yang berawning pun ad..haraga dalam lingkungan rm8-9....

SEKIA TERIMA KASIH...

HAPPY BESDAY TO YOU....


1 APRIL SUDA....
HAPPY BESDAY TO YOU..
HAPPY BESDAY TO YOU..
HAPPY BESDAY TO KAKAK..
HAPPY BESDAY TO YOU.............

selamat hari lahir kakak..moge panjang umur..murah rezuki...dipanjangkan umur...dipermudahkan segala urusan didunia n akhirat...umur da 27...moga makin matang n dapat anak bnyak2 ae..hehehe..

LOVE U SO MUCH......

KELUARGA BAHAGIA.....

March 29, 2011

UPDATE NOVEL

halooo semua sahabat2 ku!!!!
haaa..lama da tak update blog tercinta ku ini....
bersawang nampaknya..haha....

ok..hari nie aku nak story tentang novel yang ku baca baru2 nie..tak sangka KAKI NOVEL juga ada novel yang seserook n membuat aku tak sabar nak KAHWIN...arrggghhhh!!!sabar unie....sikit jerk lagi....

ANTARA BENCI DAN RINDU...
mengisahkan tentang yusrizal dan ifa yang terpakse dikahwinkan atas desakan keluarga..betul orang tua2 cakap..pilihan keluarga lah yang terbaik...pilihan sendiri yang lebih kepada hawa nafsu...(aduuiii..unie..pandai betul berbicara yerk)!!!haha....

M.A.I.D
mengisahkan tentang noorul yang bekerja sebagai maid (pembantu rumah). sikap majikannya yang cerewet itu membuatkan dia tersenyum seorang diri....

perbezaan antara dua novel ini sungguh luar biase...ingatkan ALAF21 jerk ad novel yang seronok..rupa2nya KAKI NOVEL pn ad juga...dulu ad juga bace novel dr KAKI NOVEL nie..tajuknya BINI AKU TOMBOY KER??? ngan ape nth lagi satu..lupa..hehehe...
baca lah novel nie...mesti anda akan merasakan apa yang aku rasa..hahhaha...

k lah..line cm ciput la..haha...nty aq update ag.

salam sayang dari unieshayang....

March 25, 2011

SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG


salam kawan2 semua...
wah..pagi2 lagi aq da berblogging....hahaha..hari nie FACEBLOG wt entry bru...snok2..aku nak join la....
berbekalkan syarat2 yang diberi...aku menurut perintah..hehehe
nie syarat2 nya :

1. nama anda @ nickname
2. nama blog anda & rahsia di sebalik nama tersebut
2. ceritakan tentang
blog anda.
3. tujuan anda blogging
4. harapan anda untuk blog anda.
5. sedikit nasihat @ pesanan kepada blogger lain.
6. letakkan banner segmen dibawah pada entry anda dan linkkan ke sini

ok...aku akan mula menjawab syarat2 yang diberi..:

1 : nama saya AZIERA AYUNIE BINTI MOHAMAD YUNUS....just coll me ziera @ unie...
2 : blogku diberi nama KEHIDUPANKUTANPAMU kerana aku start berblogging time ayahku meninggal dunia...start dri sc2 aku seperti ingin meluahkan sesuatu tapi aku tak nak ceritakn pada sesiapa..bb 2 mmg sifatku..penyimpan rahsia...haha
3 : blog aku ad mcm2 cerita...termasuklah kisah suka n duka ku...sedih n gumbiraku...huhu..tapi TAK ADA KISAH TENTANG BOYFRIENDku taw...bukan xder bF..tapi cerita 2 biar aku sorg jerk yang taw..hahaha...
4 : tujuan aku berblogging bb aku nak cri kenalan baru....best dapat kawan dri pelbagai negeri..ahaks!!!
5 : harapan????masti la aku nak ramai follower...aku nak follower2 aku tw setiap apa yang aku luahkan setiap masa...tapi if xder story mory...aku xupdate...n blog aku akan jd BERSAWANG la jawabnya..ahaks!!!
6 : pesanan yerk????ape yerk..hehe...pesanannye ialah jd la folloer aku ramai2..hehe..xder la...ok pesanan buat semua penulis bloG...rajin2 la update bLOg anda..bukan semua diciptakan boleh menulis cm KITA..hehe...ad juga yang xske untuk meluahkan dalam menulis...taw nk ckp jerk..hehe..ok itu jerk!!!

March 24, 2011

MID-TERM AKHLAK...

SALAM SEMUA...
haaaa..td ak mid term akhlak..ya allah..seronok dpt jwb wlaupun ad mnx hint kt org ckit..heheh..bkn tru tw...mnx hint jerk..2 pn dalil..aku lupa sangat2...haha
terima kasih juga pada ibuku yang tercinta...saya sayang mak sangat2....bb mak da doakan yang terbaik untuk anak dy yang sorang nie....ahaks!!!!!!insya-allah..berkat doa mak...saya akan berjaya...saya nak bagi mak gumbira ngn kejayaan saya...saya usahakan ye mak...saya sayang mak!!!!!!!
mmmmmmmmmmmuuuuuuuaaaaaahhhhhhhhh 4 u my lovely mother!!!!!!!

March 22, 2011

SAYA & AWAK ......

SAYA RINDU AWAK!!!!
AWAK RINDU SAYA TAK????

SAYA SAYANG AWAK!!!!!!!!
AWAK SAYANG SAYA TAK?????????

SAYA CINTA AWAK!!!!!!!!
AWAK CINTA SAYA TAK ????????

SAYA KASIH AWAK!!!!!!!
AWAK KASIH SAYA TAK???????


March 20, 2011

SIMCARD HILANG!!!!

TULUN!!!!TULUN!!!!!TOLONG!!!!HELP MEEE!!!!!
SIMCARD SYA HILANG!!!!!
CAM MANA NIE?????
DA LA BNYAK NO PENTING...ARRRGGHHHHHH!!!!!TENSION!!!!!
AKU STRESSSSS.....

March 15, 2011

APA NAK JADI??

APA NAK JADI DENGAN AKU NIE???

da 3 hari duduk keseorangan di bilik..kawan2 semua g KEM B.I.G...tp alhamdulillah..sekarang saya da berteman...

da 3 hari makan nasi n telor jerk...ermmmm...mak nak balik!!!!!

apa nak jadi dengan aku nie??????????

SAYA SAYANG KAMU!!!!!!

March 8, 2011

KEM BINA INSAN GURU 4-7 MAC 2011

B.I.G SIRI 5 PENDIDIKAN ISLAM 1

salam sejahtera semua...
hari nie aku nak story tentang kem bina insan guru yang berlangsung pada 4-7 mac 2011 di lapangan biologi batu 8 pD..

JUMAAT 4 MAC 2011:
kami bertolak ke sana tepat jam 8.30 pagi...pergi dengan hati yang tidak menyeronokkan...tapi sebenarnya kem nie sangat seronok bagi aku...samapi sna dalam pkul 10pagi...bila sampai, kami berjalan kaki dalam 50meter untuk sampai ke lapangan biologi itu..sebaik sahaja sampai, kami diberi taklimat serba sedikit tentang perjalann kem nie selama 4 hari..kami diberi kumpulan sebanyak 8 kumpulan...selepas diberi kumpulan, kami diarahkan untuk memasang khemah masing2 mengikut kumpulan yang ada..1 khemah ad 4 orang...jadi 1 kumpulan dibg 3 khemah..satu kumpulah ad 12 @ 13 orang..kumpulan aku ad 13 orang...insan yang terpilih bersama dengan ku ialah :
asmar hafizah
intan shakirah
aziera ayunie
siti nur atiqah
nur afiza asyikin
nur atiqah
nur nasuha
shakirah syauqi
maisarah
syera
jumarni
nurul huda
nurul huda
itu la dak2 yang seme group ngn aku..bila siap jerk pasang khemah, kami diberi makan terlebih dahulu...pas makan solat la...ok..pas solat asar..kami diarahkan supaya pergi ker tapak pertenakan ikan laut UPM untuk memasang rakit..ia nak digunakan pada hari esok nya...pas jerk siap pasang rakit kami pulang untuk meneruskan progrm yang seterusnya...
malam 2 kami ad ice breaking yang diketuai oleh Tn Hj Rekkeman n Pn Marlia..best jgk ice breaking dy...mencari kenalan baru..dari kta xpnh bertegor..jd da knl...seronok...n pas jerk cri kenalan baru, kita diarahkan untuk membuat logo kumpulan, visi, misi n wt lgu kumpulan dengan tema IKAN...hehe..n mengikut tema yang diberi, kumpulan aku ialah IKAN DOLPHIN..comel sungguh ikan 2..cm kami2 semua la...selesai 2 sume da kul 12...pas 2 kami diarahkan tdo!!!!

SABTU 5 MAC 2011:
pagi 2 ad Qiam..tp cm ner aku boleh terlepas bangun,....aduuiii..xqiam aku..hehe..qiam, solat subh diketuai oleh ust Shahidan..pas siap semua kami diberi sarapan yang mne segala masakan dibuat oleh peserta sendiri..haha..pe lagi..masak sendiri la...ermm..pas sarapan 2, kami pergi water confident...wahhhh...seronok..tapi aku paling takut ngn air laut..arrrgghhh..tidak...kami disuruh untuk belajr mengapungkan diri dan berenang..haha...kelakar rase nyer...aku xpndai apungkan dri..tp belajar juga...pas 2, kami dimnta untuk berakit, berkayak, men terompah, sand castle n bina bngunan..dengar macam seronok...tapi memang seronok sangat!!!!!selesai semua 2..kami pulang dengan basah kuyup badan..la...kate pn men kt laut..xkn plk kering badan..ahhaha...pas pulang 2, kami siap2 untu LDK..lDK nie sambung persmbhan logo malm semlam nyer....macam2 name ikan yang dyorng amik...contohnyer:
dolphin
jerung
paus
todak
buntal
merah
kembung
pirana
semuanya nama ikan yang ad kat laut...pas dari persembahan 2, kami siap plk untuk solat asar, n pas solat asar ad LDK lagi...ermm...LDK nie aku xigt..hehe..pas2 kami diminta untu bersiap sedia untuk malam plak...pas solat maghrib, tazkirah n solat isyak kami sambung LDK yang ketiga...siap semua pkul 12 juga...malam pe lagi tido la.....

AHAD 6 MAC 2011:
pagi tu bangun utuk solat subuh jerk..pagi tu aku masak...wah...seronok yer dpat masak untuk orang makan...pagi nie kami nak jungle trakking!!!!seronok...g Tanjung Tuan kt Melaka....best sangat2..kami nek samapi puncak tw....kami pergi rumah api...boleh tengok selat melaka...ya allah..besar nya kebesaran ALLAH...menakjubkan....kami lihat tapak kaki Hang Tuah, cerita Mak Itam, Perigi Air Tawar...seronok betul.....agak2 da pkul 11 g2..kami berjalan di tepi laut untu program seterusnya iaitu masak dalam hutan...kami diberi beras, telor 6 biji, sardin 2 tin, sayur 2 ikat, bawang besar, kecil, cili padi, minya, n garam....pandai2 la nak hidup dengan 2 sume..haha...pe lagi masak la...seronok masak ramai2...belajar hidupkan api guna kayu n daun...best sangat2..diberi masa selama 1 jam jerk untuk masak..cepat la jugak kami nak masak...hehe pas siap semuanya,kami berkemas untuk pulang...

sedap x masakan kami???

yahooo...balik...penat tw jalan dalam hutan 2....balik jerk..terus bersihkan badan, n siap2 nak solat n makan...pkul 2 setengah, ad ceramah dengan Tuan Hj Khairil..bekas timbalan Rektor KUIS....ceramah da 1 jam...pas2..kami diberi peluang untuk dduk dalam group n bincang sal persembahan malam nya..makan malm tu ialah BBQ...cedap..BBQ ikan, ayam, stong, n kerang....malam 2 kami kena wat persembahan dengan 3 persembahan setiap kumpulan.
1) lagu patriotik
2) lagu rakyat @ kanak2
3) sketsa
n kumpulan aku mengambil lagu patriot lagu Malaysia Berjaya, lagu kanak2 gubahan lagu awan kandung air 2 n sketsa sal angan2 seorang pelajar...memang best la malm 2...siap semua nya pkul 12 n kami semua tido...

ISNIN 7 MAC 2011:
hari nie kami nak balik!!!!yahoooooooo...seronoknya.....pagi 2 kami makan nasi lemak..sedap nyer.terima kasih pada sape yang masak 2.....heee
pas makan,kami kemas2 barang untuk terunkan khemah n keringkan khemah...pas siap semua 2, kami semua diberi arahan untuk membersihkan tapak perkhemahan kami dengan sebersih2nya...pas siap kemas semua, kami diarahkan untuk berkumpul dan Tn Hj Rekkamen membuat refleksi tentang kem kali nie...ramai jugak yang lempangkan cadangan n pujian tentang kem nie..kami sungguh gumbira....pas jerk refleksi nie, majlis penutup dijalankan...semua kumpulan dapat hadiah..2 yang seronok..n sebelum balik..seperti biasa..gambar ditangkapp untuk tujuan memori tercipta....

bersama Tn Hj Rekkamen

bersama Miss Ayu

With Kak Nisa

pelatih Pn Marlia

n With Bro Hafiz



March 3, 2011

MOJSE DOSTI KAROJE

HANYA TERJEMAHAN BAHASA HINDI..
"MOJSE DOSTI KAROJE"
"SUDIKAH KAMU MENJADI KAWAN ISTIMEWAKU? KAWAN ISTIMEWA SEHINGGA AKHIRNYA"


SEKIAN.....

March 2, 2011

28 FEB 2010

SALAM UNTUK SEMUA PEMBACA....
LAMA RASANYA TAK UPDATE BLOG KESAYANGAN AKU NIE....ERMM BUSY LA KATAKAN...DENGAN LINE TAK DER..BENCI BETUL..

ok..today..saya nak cerita tentang ta
ikh diatas 2...ermmm cm sedih jerk kan..masti la sedih...bb kena pindah dari bilik kesayangan aku...uuuuuwwwwaaaaaa...

nie la no bilik yer....

banyak kenangan kami dilik nie..ermmm...dari sem 2 pindah..sampai sem 4...mne xsedih kot...kami lah org pertama yang dduk kt situ..hehehe..
ok...awal pagi 2 kami da g AUDI PENTADBIRAN bb nak uruskan pendaftaran short sem..tak boleh lambat..bb nanti xdpt bilik...tu yang awal2 pg da g...






sebelum pergi..sempat lagi bergambar...

ok..sampai kat audi..terus amik tempat nak daftar...mujur la ad kak lah..boleh la kami curi tempat.heeee.selesai daftar bilik..kami terus ke ATM...cucuk duit!!!!!wah..seronok2....







nak balik pn sempat lagi bergambar...

pas jerk dari cucuk wet..kami pun mkn lah kt cafe pak samad...heee..(femes arwah pak samad kt blog aku...)ok..pas jerk makan, kami terus amik kunci bilik kt bgnn REDHA...pas amik kunci..kami tengok bilik..ya allah..tuhan jerk yang tw cm ner keadaan bilik 2...ermmm oTw nak balik bilik korang, terserempak la ngn sorang kakQ nie..(aq xknal pn)heee...dy berkata nk tumpang bilik letak barang...so,kitorang pn bagi la..tapi..rupa2 nya.............len plk yang jadi....hampeh!!!!
kami pun terus pulang ke bilik kesayangan kami...





bersama katil2 kesayangan kami....

ok...nak jadikan cerita...kami pun kemas2 kan la barang untuk dibagi pindah...ermm..pas kemas2...dalam kol 12 mlm juga kami siap kemas di bilk baru, kemas bilik lama....lepas nie pun aku nak tinggalkan KUIS..
SELAMAT TINGGAL KUIS....










February 27, 2011

PERKAHWINAN AYU RAUDHAH & ZAQUAN ADHA...

SALAM SAYANG SEMUA....
TAJUK CAM AKU NIE SEORANG WARTAWAN..HAHA
SEBENARNYA AKU NAK WRITE ENTRY ABOUT PELAKON KEGEMARAN AKU...AYU RAUDHAH...CANTIK BETUL DY LA...
NIE ANTARA PIC2 YANG SEMPAT AKU UPLOAD...






ayu memang cantik..perhhh..inai ditangan yang membuat aku geram....






pic nie semua pic di majlis resepsi dy..

TU JERK YANG SEMPAT AKU UPLOAD..DA CM MAMARAZI DAH..HEHEHE...

MY FAULT???

ADAKAH IA SALAH SAYA???

SAHABATKU..SAYA NAK MINTA MAAF SANGAT2 BAB TAK DAPAT JOIN KORANG HANG OUT TD SIANG..BUKAN DIRI NIE XMU PERGI...TAPI DENGAN KEADAAN YANG MEMAKSA SAYA TAK PERGI..HARAP KORANG PAHAM...SAYA SAYANGKAN KORANG...KORANG LAH KAWAN UNIE SAMPAI BILA-BILA...TOLONG JANGAN BABITKAN ORANG LUAR DALAM HAL KITA YERK KAWAN....

TERIMA KASIH SUDI HADIR DALAM DIRI NIE SELAMA KITA BERKAWAN DI BUMI KUIS NIE....KENANGAN DENGAN KORANG MEMANG SAYA TAK AKAN LUPAKAN....

February 25, 2011

SELAMAT SEMUANYA....

AKHIRNYA...PENYIKSAAN SATU KEBABASAN....HAHAHA
hari nie da habis periksa...seronok nya.....saya da lepas da pertempuran medaN peperiksaan.....seronok sangat2..terima kasih pada YA ALLAH...pada IBU KESAYANGAN saya...kerana mereka, saya da berjaya untuk habiskan paper dengan selamat....
kepada bibieanna, anafarhana, kakak fadila n izzati..terima kasih sebab sudi study ngn saya...jasa korang xdapat saya lupakan.....n terima kasih bb kongsi ilmu bersama saya....moga kejayaan milik kita bersama...
aminnn ya rabbalalamin.....

February 24, 2011

OH MY BURGER PROSPERITY...

BURGER!!!!!
sedap yer...bila lah aku nak dapat makan burger nie?????aku nak makan burger nie!!!!nak juga!!!!nak juga!!!!!!
sape nak tolong belikan?????sila angkat tangan...errmmmm..xder pun....
doa2 dapat la tercapai nak makan burger nie.....

February 23, 2011

DA HABIS DAAA....

alhamdulillah...
selesai dah exam aqidah...aku dapat jawab dengan baik nya..
semua nie berkat doa ibu...mak terima kasih makku sayang.....saya sayang mak saya...terima kasih juga pada ust2 yang mengajar saya...ilmu mu amat penting bagi saya.....

February 21, 2011

BUAT SAPE2 YANG BACA ENTRY AKU NIE!!!!

BUAT SEMUA PEMBACA ENTRY AKU NIE...

  1. cm ner nak buang pyzam blogger???...
  2. cmner nak tag2 org kt bloG???..
  3. cmner nak tarikkn rami follower???
2 jer aku nak tanya..sila tinggalkan coment anda k....
sekian terima kasih....

SELESAI SUDAH...

SALAM UNTUK SEMUA....

akhir nya selesai sudah aku punya paper untuk pegadodi..alhamdulillah..aku dapat jawab walaupun lupa sikit2...tapi dengan berkah selawat ke atas nabi..aku ingat kembalai..TERIMA KASIH YA ALLAH....

sekarang berentap untuk akidah islamiah...arabbbbbbbb..waduh2....takut nye xpas subjek nie....ya allah bantulah hambamu nie.....

doakan kejayaan saya yerk kawan2 semua....

February 18, 2011

DPNT..

DPNT...
ermm..
kenapa la cm nampak susah aek ..tap sebenarnya dy bnyak guna KBKK...if xbnyak ckit pun jadi lah...
paper semalam..ya allah...aku boleh jawab...tap 2 la..soalan objektif yer bnyak yang mengelirukan...bnyak btol disraktor yer daripada jwapan yang betul...aduiii..samapai aku jadi keliru mne nak pilih..hahaha
nasib bek la solah subjktf yer aku boleh jwab...terima kasih sangat2...pada kak lah, anafarhana, bibieanna, zati bb sambung stdy kt bilik aku..hehehe...insyaallah kejayaan milik kita bersama yer kawan2....

YA ALLAH...MAKBULKANLAH DOA HAMBAMU INI..BERIKANLAH KAMI KEJAYAAN YANG BERPATUTAN DENGAN APA YANG KAMI USAHAKAN...AMIN YA ALLAH...

February 16, 2011

ALHAMDULILLAH...

ALHAMDULILLAH..

semua nya selesai...bye2 DPNE..hahaha
semalam belajar bersama2 kak lah, kak nor, ana, bibie, zati....thnx ae korg bb sudi luangkan masa stdy sama2 kami..heheapa yang belajar semalam..masuk periksa hari nie..alhamdulillah....terima kasih ya allah..n terima kasih juga pada ibu tersayang bb mendoakan anakmu nie menjawab dengan tenang tadi....

SYUKRAN YA ALLAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

February 15, 2011

EXAM MENANTIKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pejam celik pejam celik...da nak final...cepat yer masa berlalu....masa sungguh mencemburui saya..hahaha...cuba tenang....
esok aku da mula exam yang pertama setelah sekian lama cuti....

16 FEB - PENGUKURAN & PENILAIAN DALAM SEKOLAH
17 FEB - TEKNOLOGI PENDIDIKAN 2
21 FEB - PEDAGOGI PENDIDIKAN 2
23 FEB - AQIDAH ISLAMIAH LI TARBIYAH
25 FEB - TARANNUM AL-QURAN

itu lah jadual peperiksaan aku untuk sem nie...
YA ALLAH..ENGKAU BUKAKANLAH PINTU HATIKU UNTUK MUDAH MENJAWAB SOALAN PEPERIKSAAN DENGAN MUDAH.SEMOGA KEJAYAAN UNTUK SEM INI MENGEMBIRAKAN HATI IBUKU YANG TERCINTA....AMIN YA ALLAH....

buat sahabatku yang tercinta..wat yang terbek k dlm final nie..kejayaan milik kita bertiga!!!!!!!!!

February 11, 2011

OAT ATASI JERAWAT..

cantikkan muka selepas tiada jerawat..nie la yang diidamkan oleh semua perempuan....

OAT terkenal dengan keupayaannya menurunkan berat badan dan memelihara kesihatan jantung. Namun, khasiat oat bukan sahaja setakat itu. Bijirin tersebut boleh digunakan untuk merawat kulit.

Sama ada untuk kulit berminyak atau kering, skrub oat didapati mampu merawat jerawat, meredakan iriterasi kulit serta mampu bertindak sebagai pembersih kulit tubuh dan wajah yang cukup efektif.

Kandungan beta-glukan yang dimiliki oat turut mampu membantu melancarkan peredaran darah. Manakala kandungan anevanthremides didalamnya berfungsi sebagai antioksidan.

February 9, 2011

DRIVING PART 2

DRIVING PART 2..

kali nie..aku belajar bawa kereta pusing taman aku...abg duk kt sebelah pulak..hahah...takut nak bawak.....alhamdulillah....sikit2..tpi kene juga abg jaga pegang stereng...keres kutt aku pegang..hahahha...

nanti aku sambung DRIVING PART 3 ae....

DRIVING PART 1

ALHAMDULILLAH..AKHIR YER HAJAT AKU NAK BAWAK KERETA TERCAPAI..HAHA
hari isnin aku bermula dengan belajar bawak depan n belakang sahaja....kakak duduk kat tepi...gigil kuttt..haha....hampir setengah jam duk depan n revese je kate 2..sikit2 yer....

ok aku akan sambung DRIVING PART 2...

February 4, 2011

TIRAM WATER PARK...


TIRAM WATER PARK....NAMPAK CM BEST..
TAPI MEMANG BEST PUN...WAHHHH..
MEMANG BEST HARI NIE....BERJALAN JERK KERJA NYER...HEHEHE

kol 11 aku, akak, abg tarir n adeq da kuar g ukur jalan..hehe...pe lagii mula2 g GIANT.. beli pelampung utuk ci kecik 2 la...dapat lak pelampung cm kate....hahah..kelakar...pas g c2...terus menuju ker TIRAM WATER PARK...sampai jerk kt sne, pusing2 mencari parking....k..da dapat parking...pe lagi terus jerk bawak ci kecik 2 g tempat yang nak di tuju..kena bayar juga..mahal lak 2...ADULT RM 20.00...CHILDREN RM 10...PENJAGA YANG TAK MANDI SEPARUH DARI HARGA ASAL..so yang mandi cuma aku, adeq n ci kecik comel....bila nak cerita kisah mandi td..hahah..kelakar kut...rifqi2..
mak lang kecian tengok kamu..kesejukan...hehe...ok..da 1 jam setengah mandi di citu....disebabkan tidak boleh bawak OUTDOOR FOOD...kami pun ke HUTAN BANDAR....berkelah dicitu...hehe...makan NASI LEMAK BUATAN CIK ANI...sedap hingga menjilat jari...pas makan ...sume kekenyangan....kami pun pergi la lepak sekejap di PLAZA ANGSANA....sekejap je la ke situ..bab banyak kedai tutup kn..kan tahun baru cina....oppppsss....lupa plak saya...SELAMAT TAHUN BARU CINA PADA SEMUA WARGA CINA DI MALAYSIA...GONG XI FA CAI.....ok...pas dari c2...kami pun pulang ke rumah..sebab nyer rifqi da mula wat lagu seri mersing dy..haha...sampai umah pkul 6 petang..hai..penat yer badan nie la...

nie antara pic kt TIRAM WATER PARK...tapi amik
kt google image jerk..haha


dari luar TIRAM WATER PARK..





dari dalam TIRAM WATER PARK...

February 2, 2011

CHIKEN CHOP...

salam tahun baru cina wat semua kaum cina di malaysia...
hihi
malm semalm aku tiba dirumahku yang tercinta...
malm nie...wah..happy yer..makan chiken chop......
terima kasih abg..bb belanja makan...
hehehe
tak pernah kut aku makan chiken chopp...akhir yer makan jgk....
kenyang giler kutt..
esok aku jalan lagi...
g TIRAM WATER PARK..
wahhhh
seronok yer..
terima kasih kakkq bb nk bawak aku..hehe'
happy sgt cti nie...
xper..nie bru awal cuti....
2 minggu aku kt umh..mcm2 aku nk wat..haha
naik cuti FINAL menanti...aku nak berjaya kt sem penuh nie!!!!!!!!!!!

k lah kawan2...naty aku post lagi k..dadadadada

January 28, 2011

BERAT..????

akhir yer..berat saya menurun...

BERAT KE SAYA NIE????
CAM XPERCAYA PLAK..
HEHEHE
ARI2 BERAT SAYA NEK GILER2....BERAPA..???? _ _ KG..
TADI..ALANGKAH GUMBIRA YER ATI SAY...BERAT TURUN 5 KILO....ARRGGHHH...CM NER BOLEH TURUN NIE...ADAKAH SAYA KURANG MAKAN..????TIDAK SAMA SEKALI...SAYA TIDAK KURANG MAKAN...
MACAM TAK PERCAYA PUN AD BERAT SAYA BOLEH JADI _ 1 KILO.....HAHAHA..KELAKAR PUN AD JUGA.....

BENGANG!!!

thnx yer kwan2 kelas...betapa bengang yer aku ngn korang....ckit pn xbgtw aq xder kelas...ya allah..3 kali aku da kena cm nie...sampai hati yer....
xper2...sabar unie...jangan nek angin..dyorang sume kawan ko!!!!kawan ke cm nie???da nk pisah pn wat ag aq cm nie...xper2...simpan jerk..mungkin ad hikmah disebalik sume nie.....

p/s : aku xkn wat kt orang if orang xwt aq sakit!!!!!!

BABY ROMPER...


KENAPA WAT TAJUK NIE YERK????
hehe..
romper...
comel tw romper nie...
nak twx ape 2???
haaaa..
nie la bju baby...
comel2 bju dy..nak blikan rifqi..belom ad duit lag....tggu ae rifqi..maklang belikan bju
untuk sayang nanti....

January 27, 2011

RASA GENTAR DALAM HATI....

gentar ye present hari nie....kene makro...arrrrgggghhhhh...cm mmbosan kan plak aku wat......
jangan lah aku dapat markah cikit...tak nak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s: showi yer kawan2 if aku wt makro hari nie cm bosan.....

January 24, 2011

GERKO GAMES AT UKM!!!

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA...
hari nie aku nak story mory sal kejadian yang berlaku semalam....
semalam ad gerko games kat UKM....
gerko games mmg best..walaupun rumah KUNING xmenang..tapi...kami menang memikat hati juri2 kami...perhhh..ayat xboleh blah....
huhu

aku masuk 4x100meter....lari batton.....tp..aku tersungkur ditengah jalan...
pertama kali aku pengsan ketika bersukan....ya allah..nafas ku sungguh xsampai semalam....ALLAH masih memberiku kekuatan untuk hadapi semua nie...aku diberi oksigen oleh sukarelawan JPA.....badan ku terasa letih tersangat-sangat....2 kali aku pengsan...2 kali aku dipapah untuk diberikan oksigen...terima kasih kepada sesiapa yang membantu aku.....terutamanya kepada sahabatku..nurfarhana aqilah...kepada sukarelawan JPA....terima kasih bebanyak...moga allah merahmati kerja kamu itu..

tahniah juga aku ucapkan kepada pasukan rumah MERAH kerana telah memenangi gerko games pada semesta ini...walaupun ramai yang mengatakan kamu maen kotor...tapi mungkin ada hikmah di sebaliknya...hanya ALLAH sahaja yang tahu....

YA ALLAH..PANJANGKAN LAH UMURKU.....AKU MASIH BANYAK LAGI TANGGUNGJAWAB YANG PERLUKU LAKSANAKAN....AKU MASIH BELUM MEMBARI IBUKU MAKAN DENGAN DUITKU SENDIRI...AKU MASIH LAGI BELUM HABIS BELAJAR....




January 16, 2011

TARIK TALI GAMES!!


salam kawan2..
.
jumpa lagi..hehe...nie aku nak story ckit sal games yang akan diadakan pagi tadi..
haaaa..nak tw x pe yer....
da tentu la tarik tali....
yes kali nie rumah kuning PEREMPUAN menang..yeee.harap maklum..PEREMPUAN yer..bukan LELAKI..hehehe...
perempuan memang kuat!!!!
hahaha...
banyak juga akurakam....
tapi nie jerk aku boleh upload gambar..hehe

nie la pemain2 tarik tali umah kuning LELAKI...

antara pemain tarik tali PEREMPUAN..

with bibieanna....

with dilla najwa....

susah kalau da jumpa camera..hehhe

n pemenang yer akan berlawan pada 23.01.2011..kt UKM..jmput la sume dtg yer..huhuhu..
KUNING VS MERAH!!!!
go go chaiyok!!!!


LAWATAN KE RUMAH ASMIRA!!!


salam kawan2....
berjumpa kembali...
setelah sekian lama...
hehe..
hari nie aku nak story tetang kejadian semalam....
hahahah..
akhir yer terbongkar sudah....
hehhe
apa dia yang terbongkar????
haaaa...mesti nak tw kn...
xpe
la...
ok..
semalam aku g lawat as...
kitorg g ramai2..
comel yer anak as....
AOSYAH HUMAIRA...
cm umie n abi dy...
nie antara pic dy yg smpat di snap!!



setelah sekian lama tidak bergambar bersama......

ha....ad pun mke aku..hahahah

bie..ad ciri keibuan....tapi kan............hehehe...


nie lagi sorang....pantang nampak baby...ish2...ana2...tapi tengok la dy 2..hehehe..


nie la antara gambar yag sempat aku upload!!!hahahha
ok kawan2..len kali kite berblog lagi ae!!.hahahha
salam sahabat dari aku!!!
dadadadada.....


*line tenet cm siputttttt....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...